nedelja, 21. april 2019

Aleluja, Kristus je vstal!

Po dnevu polnem, dogodkov (zjutraj blagoslov velikonočnega ognja, čez dan molitev ob Božjem grobu, popoldne blagoslov velikonočnih jedi) smo se v soboto zvečer zbrali k slovesni Vigiliji - spominu na noč v kateri je Jezus premagal sile zla in nam odprl nebeška vrata. Po slavju luči na začetku smo nato ponovili krstne obljube. V Božji besedi smo se sprehodili skozi zgodovino Odrešenja, nato pa slovesno zapeli Aleluja.

V rano nedeljsko jutro smo v slovesnem sprevodu ponesli v svet novico, da je Kristus vstal od mrtvih. Kot pred 2000 leti žene, ki so prve prihitele h grobu, tudi mi nekateri nejeverni, drugi začudeni, spet drugi morda zgolj iz tradicije. Vseeno je velika množica z vstalim Kristusom, ob prepevanju, pritrkavanju in molitvi čutila posebnost tega dneva.
Po sprevodu, ki se je vil po običajni poti skozi del Polhovega Gradca smo se vrnili v cerkev, kjer smo se v slovesnem bogoslužju veselili dne, ko je Božji sin premagal smrt in nam zagotovil večno življenje.
Po sveti maši, ki je bila polna stisanja rok in dobrih želja smo odšli na svoje domove, kjer so že čakale dobrote velikonočnega "žegna".

Želimo Vam blagoslovljene Velikonočne praznike!

Ni komentarjev:

Objavite komentar