ponedeljek, 8. julij 2013

Novomašnik bod´pozdravljen

Končno je prišel veliki trenutek, na katerega smo se pripravljali že celo leto. Na praznik sv. Petra in Pavla je ljubljanski nadškov v mašnika posvetil našega Brankota Setnikarja. Župnija se je medtem že pripravljala na novo mašo.
V soboto smo z veličastnim sprejemom pozdravili novomašnika v našem kraju. Pred vasjo ga je pričakala kočija, ki ga je nato pripeljala v središče vasi - na avtobusno postajo. Tam so ga pričakali in pozdravili predstavniki lokalnih oblasti; župan, predstavnica krajevne skupnosti in pa veliko število krajanov. Po kratkem kulturnem programu, je nekaj pred 19.00 uro sprevod krenil proti župnijski cerkvi.
Pred cerkvijo so novomašnika sprejeli župljani z župnikom Bogdanom Oražmom na čelu. Juranji pevski zbor je zapel dobrodošlico domačega avtorja Gregorja Riharja - "Novomašnik bod´pozdravljen". sprevod je nato vstopil v cerkev, kjer se je nadaljevala slovesna sveta maša. Mašno daritev je vodil g župnik Bogdan Oražem. Med sveto mašo je bil novomašniku izročen mašni plašč, kelih in patena. Po svetii maši je novomašnik še enkrat povabil vse navzoče na nedeljsko slovesnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar