nedelja, 18. februar 2018

50 let našega župnika Bogdana Oražma

Kljub temu, da smo pred nekaj dnevi s Pepelnico vstopili v postni čas, pa je bilo v soboto 17.02. v naši župniji izredno veselo. Dan kasneje namreč svoj jubilej - 50 let življenja praznuje naš župnik, g. Bogdan Oražem. Župnija se je na ta dan pripravila, kot se spodobi in mu pripravila veliko presenečenje.
Malo po 13. uri se je na "plac" pripeljal veličasten 18-meterski mlaj. Kljub temu, da je sprva izgledalo izredno zapleteno, saj je vsepovsod po zraku polno kablov, je okrog 15 ure vrh postavljenega mlaja zaplapolala slovenska zastava. 
Čas je hitro tekel in kmalu je bila pred nami slovesna zahvalna maša. Ob
17.00 se je cerkev napolnila, kot že dolgo ne. In iz neštetih grl je na začetku maše zadonelo; "Jaz sem otrok Marijin" kar naš župnik s svojim delom vneto izpričuje. Zahvalno mašo je ob somaševanju več duhovnikov vodil kar naš župnik Bogdan sam. Med sveto mašo so izmenično sodelovali vsi pevski zbori, ki prepevajo v župniji.
Ob koncu svete maše smo med zahvalami in dobrimi željami ob jubileju, župniku izročili tudi darila. Po maši nas je g Bogdan povabil še v kulturni dom Jakoba Trobca, da skupaj nazdravimo Abrahamu.
A pred cerkvijo je čakalo novo predenečenje. Sredi množice je g. župnika pričakal "fičko", kakršnega je vozil pred desetletji, pripravljen v njegovem slogu - s smučkami pripetimi na pokrov motorja.
S tem avtom se je nato odpeljel do naslednjega prizorišča - kulturnega doma.
Tam smo se v programu sprehodili skozi celo njegovo življenje, spoznali vse njegove darove predvsem pa smo se skupno veselili njegovega jubileja.

G. župnik - še na mnoga leta!

Ni komentarjev:

Objavite komentar