ponedeljek, 8. julij 2013

Nova maša Brankota Setnikarja

V nedeljo 07. 07. 2013 je cerkev Marijinega rojstva v Polhovem Gradcu zaradi prenatrpanosti  "pokala po šivih". Taka množice vernikov v carkvi že nekaj desetletij ne pomnimo. Do zadnjega kotička napolnjena cerkev, velika množica je spremljala mašo prek videoprenosa pod šotorom na župnijkem vrtu. A začelo se je že zjutraj.


Del novomašnega zbora se je že ob 8.00 zbral na njegovem domu, da ga
"zbudijo" in slovesno odpravijo proti župnijski cerkvi. Ob 9.00 so zvonovi pod rokami pritrkovalcev "na glas" oznanili da se mogočna slovesnost kmalu začne. Cerkev se je medtem že dodobra napolnila.


Ko se je malo po 10.00 uri sprevod mašnikov z novomašnikom Brankotom odpravil izpred župnišča proti cerkvi, tam ni bilo več najti prostega kotička.  Slovesna pesem "Novomašnik bod´poddravljen" je še drugič pozdravila našega Brankota, ki je tokrat stopal pred oltar domače župnijske cerkve v popolnoma novi vlogi. Prav gotovo mu je v ušesih odmevala njemu eden najljubših psalmov "Ti si duhovnik vekomaj..." Pred začetkom svete maše so novomašnika pozdravili starši in ostali domači, predstavniki župnije. Nato je z vstopnim " V imenu Očeta...." novomašnik začel svoje življensko poslanstvo. Med slovesno mašno daritvijo pri kateri je sodelovalo mnogo duhovnikov je prepeval prav za to slovesnot sestavljeni novomašni zbor.


Po zaključku slovesne maše je novomašnik vse goste povabil na kosilo, ki ga je pripravil v hali podjetja Scwartzmann v Polhovem Gradcu. Tudi ta prostor je bil slavnostno okrašen. Na tem mestugre vsa pohvala ceramonierju Gašperju Mauku, ki je skrbno načrtoval in vodil vse priprave.

Ni komentarjev:

Objavite komentar