sreda, 23. marec 2016

Veliki teden

Z cvetno nedeljo vstopamo v veliki teden Kristusovega trpljenja in vstajenja. Ta dan se spominjamo Jezusovega prihoda v Jeruzalem, kjer ga je množica bučno pozdravljala z vzkliki Hozana, predenj polagala palmove veje.. Tudi mi se na prav poseben način spomnimo teh dogodkov, saj ta dan k blagoslovu prinesemo butarice, oljčne vejice in ostalo zelenje. Letos nam je bilo celo vreme naklonjeno, da smo se pred deseto mašo zbrali pred župniščem kjer je g. župnik blagoslovil butarice. Nato pa smo v sprevodu odšli proti župnijski cerkvi, v kateri se je nadaljevala sveta maša.
Da bi se dobro pripravili na bližajoče praznike, smo se popoldne zbrali še vpri spokornem bogoslužju in sveti spovedi. Že tradicionalno se nam ta dan pridruži več tujih duhovnikov. Po spokornem bogoslužju smo imeli še križev pot - tokrat kar v cerkvi.
Čudovito nedeljo, ki so nam jo na svoj način poleg vremena olepšali tudi naši športniki(Planica), smo nekateri zaključili še z ogledom Ribniščega pasijona v športni dvorani v Ribnici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar