nedelja, 24. maj 2015

Pridi, pridi sveti Duh

Binkošti 2015 je bil praznik, ki si ga bo mnogo faranov zapomnilo za dolgo. Ta dan je pri sv birmi 44 naših mladih prejelo darove svetega duha.
Dve leti so se sedanji deveto in osmošolci pripravljali na ta dogodek. Ob rednem obisku verouka so sedlovali še v različnih skupinah; misijonsko-karitativni, ministrantski, pritrkovalski, pevskem zboru... V dneh ožje priprave so preživeli vikend v domu duhovnosti na Zaplani, zadnje dni pa vestno obiskovali binkoštno devetdnevnico. Nekateri so celo pomagali staršem pri čiščenju in okrasitvi cerkve in okolice. Nato je prišel težko pričakovani dan.
Znova se je pokazalo, kako rad nas ima naš nebeški Oče, saj nas je po izredno slabem vremenu (še v soboto je deževalo) v nedeljo prebudil v ozaljšano z soncem obsijano jutro. Ob 9.30 so se zbrali pred župniščem od koder so ob 10.00 med slovesnim pritrkavanjem v sprevodu krenili proti domači cerkvi. Cerkev je resnično pokala po šivih, saj tako nabito polna že dolgo ni bila. Sveto mašo je daroval škof dr. Anton Jamnik ob somaševanju dekana  g. Miroslava Simončiča in domačega župnika g. Bogdana Oražma. Škof Jamnik je pred samo birmo izredno lepo nagovoril vernike, še posebej pa birmance, ki jim je v srce položil veliko dobrih naukov. Nato je sledil obred birmovanja. Žareči obrazi birmancev so še dodatno razsvetlili cerkev, ki je zasijala v vsej svoji polni lepoti. Po sveti maši so sledile zahvale birmovalcu, katehetom, diakonu Samotu, prav posebno presenečenje pa je bilo namenjeno župniku Bogdanu. V kratkem videoposnetku so se mu birmanci zahvalili za njegovo pričevanje vere. Kot piko na i, pa je takrat s pesmijo
"O happy day" v cerkev vkorakala še godba Dobrova Polhov Gradec.
Po zaključku je sledilo še obvezno slikanje, najprej skupinsko, nato pa si je vsak v cerkvi izbral še kotiček, ki mu je najljubši in tam ovekovečil ta resnično srečen dan.  


Ni komentarjev:

Objavite komentar