torek, 6. december 2011

Miklavž obiskal polhograjske otroke

V ponedeljek, 5. 12. 2011,  na predvečer godu sv. Nikolaja je bilo v centru Polhovega Gradca živahno, kot že dolgo ne. Kako tudi ne bi bilo, saj je v goste prišel sam "sv. Miklavž". Dvorana kulturnega doma Jakoba Trobca se je napolnila do zadnjega kotička. Kljub temu, da je bilo otrok toliko, da jih ni bilo mogoče prešteti, je bilo v napetem pričakovanju neverjetno tiho. Vsaj dokler se niso v kratki igri na oder pripodili parkeljni. Takrat je završalo tudi po dvorani.
Sem ter tja, se je kako mlado otroško oko tudi zarosilo a to ni zmotilo ostalih, da ne bi uživali v igri  in ubranem petju otroškega zbora Višajčki ob spremljavi mladih kitaristov..
Nato je ob cingljanju nebeških zvončkov le prišel tako težko pričakovani dobri mož - sv. Miklavž. Da svoje delo obdarovanja pridnih jemlje skrajno resno je pokazal, ko je na oder poklical celo g. župnika, g. župana in go. ravnateljico. Preveril je njihovo poznavanje svetega pisma, in jih nato obdaril. 
Seveda so bili za njimi na vrsti otroci. Ko se je na oder zganila gruča otrok, se je oko gledalca ustrašilo, da bo nemara za nekatere zmanjkalo daril. A Pograjski Miklavž je mislil na vse.

Zadovoljnih žarečih oči so otroci nato odšli na svoje domove. Miklavž pa je obljubil, da se naslednje leto spet vrne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar