četrtek, 2. avgust 2012

Sprejem kaplana

Po 38 letih, smo v Polhovem Gradcu znova dobili kaplana. Mnogi se še z nostalgijo spomnimo takratnega, na žalost pred 38 leti tragično preminulega kaplana Jureta Ivanušiča, zato je veselje danes še toliko večje.

Cerkev se je kljub dopustom in dejstvu da je bila sreda zvečer dodobra napolnila. Kaplan Peter Nastran je sicer v našo župnijo imenovan predvsem zaradi pomoči pri soupravljanju župnije Črni Vrh, a smo ga vseeno sprejeli za svojega tudi Pograjci.
Cerkev je bila ozaljšana kakor za praznik, pred cerkvenim vhodom so stali mlajčki. Petnajst minut pred osmo zvečer so se v zvoniku oglasili zvonovi izpod rok mladih pritrkovalcev, ki so oznanili, da se začenja slovesen dogodek. Na začetku svete maše je novega kaplana nagovoril predstavnik župnijskega sveta Marjan Bradeško in mu zaželel, da se v našem kraju dobro počuti. Ob tej priložnosti smu mu po rokah Marije Malovrh izročili tudi skromno darilo.


Med sveto mašo, ki jo je ob somaševanju domačega župnika Bogdana Oražma in asistenci diakona Samota daroval že novi kaplan so ob ljudskem petju prepevali tudi (zaradi dopustov sicer okrnjeni) vsi trije pevski zbori naše župnije.

Po sveti maši se je novi kaplan srečal še s predstavniki Župnijskega pastoralnega sveta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar