ponedeljek, 15. april 2013

Birma 2013

V soboto, 13.04. 2013 se je letošnja zima očitno dokončno poslovila od nas. Kljub temu, da je bilo jutro še hladno in deževno, se je sredi dopoldneva razjasnilo. Kako se tudi ne bi, saj je 34 mladih deklet in fantov stopalo proti župnijski cerkvi, da prejme zakrament  sv. birme. V zvoniku so se mogočno oglasili zvonovi, kljub temu, da je še nekaj ur prej kazalo drugače; v soboto prim pritrkavanju se je namreč velikemu zvonu odtrgal 180 kilogramski kembelj. Ponoči s petka na soboto se je nad krajem razbesnela nevihta, kot bi skušal hudobec še z zadnjimi močmi prteprečiti slovesni dogodek.
 A sonce ki je tik pred začetkom slovesnosti posijalo z vso pomladansko močjo je naznanilo, da  je Sv. Duh pripravljen, da podeli svoje milosti polhograjskim mladim. Ti so se zbrali ob 10.30 pred župniščem, od koder so ob 11.00 v sprevodu krenili v cerkev. Za njimi so stopali duhovniki g. Bogdan Oražem, g. Marjan
Čuden kaplan g. Peter Nastran in birmovalec prelat Anton Markelj. Slovesnost se je začela z mašno daritvijo pri kateri so aktivno sodelovali tudi birmanci. Po pridigi so eden za drugim stopali k oltarju, kjer je birmovalec nanje polagal roko. Med darovanjem so se birmanci na poseben način zahvalili domačemu župniku, g  Bogdanu tako da so mu izročili ročno izdelan kelih in ga obenem naprosili, da se vsakič ko bo kelih med sveto mašo povzdignil spomni tudi nanje. Po sveti maši so se starši in birmanci še enkrat zahvalili župniku g. Bogdanu prav tako pa tudi birmovalcu g. Marklju. Na koncu so birmanci prejeli še spominska darila in se kot običajno slikali pred domačim oltarjem.
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar