nedelja, 2. september 2012

Oratorij 2012

V dneh od 20 do 24. avgusta je v naši župniji potekal Oratorij. Za preko 100 otrok je skrbelo 30 animatorjev, zato je v tem tednu župnijski vrt kar vrel od dobre volje množice otrok. Pod geslom "Grem jaz" so otroci spoznavali Marijo Dominiko, ustanoviteljico reda Hčera Marije Pomočnice. Dan na oratoriju je ponavadi potekal takole: Tako animatorji kot otroci se začnejo zbirati že okoli pol osme zjutraj. Animatorji zato, da se pripravijo na prihajajoči dan, otroci pa zato, da se lahko vpišejo v želeno delavnico. Začetek oratorija zaznamuje dvig zastav, najprej slovenske, potem pa še oratorijske. Zraven se zapojejo obe
himni. Nato je na vrsti uprizoritev delčka življenja junaka oratorija. Potem se po skupinah
odpravijo na kateheze, pri katerih so razmišljali o pomenu družine, o dolžnosti,  o prostovoljstvu, voditeljstvu... Po katehezah so se razdelili po skupinah v delavnice Letos so spoznavali gasilce, pekli kruh v krušni peči, pekli slaščice, barvali majice, slikali, bili novinarji in biologi ter raziskovali. Po delavnicah je sledilo kosilo in potem še popoldanske igre. Ker je bilo letos zelo vroče, so se otroci najbolj razveselili vodnih iger. Ob 16 - ih se je s spustom zastave dan zaključil.
Vse kar so počeli skozi cel teden so v petek pri zaključni maši in po njej predstavili tudi svojim staršem in vsem prisotnim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar